thoughts

jag har funderat väldigt mycket på livet och döden den senaste tiden. att någon dör känns så overkligt, att den människan aldrig med kommer andas, skratta eller gråta igen. Att det är bara ett skal kvar, kroppen, själen är någon annanstans. Att personens hjärta inte slår mer. någonting som jag och Frida funderat över är om det är förutbestämt när någon ska dö, var det meningen att de som var i world trade center när flygplanen körde in i dom skulle vara där, och dö? eller de som blivit mördade, var dom bara på fel ställe vid fel tidpunkt, eller var det meningen? 
härom kvällen när jag inte hade någonting att göra gick jag in på youtube och kollade på gamla tsunami videos och då kan jag inte stoppa tårarna från att komma. jag vet att det kanske låter löjligt, sitter ensam och gråter framför datorn, men det är nog det absolut svåraste jag varit med om, och på sätt och vis kan det vara skönt att kolla på videorna och släppa ut känslorna. efter tsunamin frågade jag mig alltid varför? jag ville gärna ha någon syndabock, att ha någon att skylla alla dessa människors död på. men det var ju naturen som gjorde det. läste på Paulina Danielssons blogg där hon skrev att tsunamin kanske var jordens sätt att rensa, tre vågor kommer in och sen drar sig tillbaka som om ingenting har hänt, nåt i stil med det. intressant tanke..
jag undrar om livet är mer än det som det just är, går livet ut på att först är man barn, har en jobbig tonårstid, växer upp, får en man och barn, kämpar sig upp på karriärs stegen och sen dör man. händer det någonting efteråt? eller blir det bara svart och man lever helt enkelt inte längre? försöker tro att det finns någonting mer, att man kommer någonstans där man lever happily ever after, att själen lever vidare efter att den fysiska kroppen dött. men har mina tvivel ibland..



bad hair day

tjena bloggen!
idag har jag varit i skärholmen med frida, johanna, amanda, lisa och jackie. jag köpte blekningsmedel och hårfärg för jag skulle försöka färga tillbaka till min vanliga hårfärg- men det gick inte så bra.. två stycken förpackningar med hårfärg räckte inte till halva mitt hår. så därför blev det ingen utgång för mig ikväll. mitt hår är nämligen brand-oranget i hårbotten sen är det en salig blandning av brunt, rött och blont i resten. mormor har fått i uppdrag att åka till HM och köpa 4 stycken bleknings förpackningar till, för jag går inte ut med detta hår. väldigt synd, såg fram emot kvällen, vi skulle typ till pernilla på fest eller något, men det blev hemma kväll för moi.
men nu börjar filmen..! pusss


sunday

tjena bloggen! 
idag har vart en chilldag, har bara varit hemma och sovit, lisa och johanna var hos mig till 4 imorse så sov inte så mycket i natt. vi hade jättemysigt och pratade om allt mellan himmel och jord..:)
nu ska jag strax duscha sen ska jag nog ut och träffa frida, johanna och lisa.
kram!


Hårdhudad?

jag och mamma hade nyss en diskussion om härdning. alltså om det är bra att vara härdad eller inte, och med härdad menar jag att man gått igenom mycket och blivit "hårdhudad" hon anser att mina syskon kommer bli hårdhudade eftersom jag är så elak mot dom och min styvpappas ständiga tjat om att härda dom haha. jag anser nog att det är både bra och dåligt, om man varit med om mycket i livet så blir man kanske lite "tuffare" och inte det som har med coolhet att göra haha. men om man inte går igenom jobbiga saker och lever i en liten skyddad värld, vad händer då när man kommer ut till den riktiga världen? plus att man får lite perspektiv på saker, t.ex efter flodvågskatastrofen prioriterar jag helt annorlunda. innan visste jag inte att sån "smärta" eller vad jag ska säga existerade, i alla fall inte i min värld. sen har ju alla gått igenom något som är svårt för den, antingen stort eller litet, och allt sätter spår. antingen kan det göra gott för personen eller inte.. om man gått igenom mycket jobbigt så "höjs" eller vad jag ska säga ribban varje gång, något som inträffar nu skulle vara mycket värre om det var för första gången. vet inte riktigt om någon förstår vad jag menar men försökte förklara så bra jag kunde. haha det blev ett allvarligt inlägg de hära..


älskar lov

shuuuuue:)
sitter hos frida vi var nyss i lilje och mötte alex och tony med johanna, lisa o amanda. snart ska vi möta alice och kajsa och några fler turrar..
igår färgade frida och amanda håret på mig, det blev typ lila/rött/brunt kul hehe... men jaja annorlunda blev det  iaf!
hade bäst!

myspys

shuueue bloggen:)
ikväll har jag vart med vänner och grillat och krökat;) jag, frida, joanna, alice, kajsa, bella, lisa och massa fler var i kristineberg på ett berg. vi rökte vattenpipa och hade jätte mysigt:) sen kom momme och några fler och sen kom tre miffon, abdulla, mohamed och ahmed som typ var vilse hehe.
jag johanna och lisa tog sällskap hem och jag kom hem vid 12 tiden, tidigt:O
kort inlägg men vem bryr sig
puuussss

gårdagen

igår stannade jag hemma från skolan och jag och frida åkte till johannas skola för att kolla när hon sjöng solo men vi hittade inte salen och missade det:( sen åkte vi tebax till lilje och satt ute i typ 3 timmar sen mötte vi lisa och johanna och gick hem till lisa. vi lagade nudlar, päronsmoothies (äckligt) och popcorn och kollade på crossroads hehe. sen åkte vi till sjön och rökte vattenpipa med alice, men sen blev det kallt och vi gick och satte oss i trapphuset. det var en  mysig dag:)
kram


RSS 2.0